MEAN men!

Cover voor

In maart 2016 is er binnen de Arnhem Fallen Angels ook een mannenteam opgericht, namelijk de Hellhounds!
Op dit moment zijn er 5 mannen die deel uitmaken van het team, maar daar kan je helaas geen wedstrijden mee spelen. Een tijdje geleden bleek dat de mannen uit Nijmegen en Eindhoven eigenlijk in hetzelfde schuitje zitten. Hier hoefden de mannen niet lang over na te denken en er ontstond al snel een samenwerking. Eens per week trainen de mannen van Arnhem, Nijmegen en Eindhoven samen en werken ze aan hun skills.
Ze werken aan sterke muren houden, hitten, offense en technieken voor de jammers. Zo leren ze elkaar ook beter kennen en spelen ze goed op elkaar in. En nu staat hun eerste wedstrijd op de agenda! Op 10 juni zullen de mannen het opnemen tegen de Glorious Basterds uit Namur, België.

Maar onder welke naam gaan de mannen spelen? Er kwamen veel grappige en serieuze ideeën langs. Uiteindelijk viel de keuze op de Market Gardeners: MEAN Roller Derby. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren Eindhoven, Nijmegen en Arnhem alle drie betrokken bij Operatie Market Garden. Dit was een geallieerd offensief in september 1944 met als doel grondgebied te winnen. Drie geallieerde luchtlandingsdivisies zouden worden afgeworpen boven deze drie steden en zij zouden de weg vrijmaken. Het offensief is echter niet geslaagd, omdat de brug bij Arnhem niet kon worden ingenomen. Bij ons in de regio leeft dit nog sterk en de mannen hebben besloten om hun teamnaam hierop te baseren.
Om het toch een tikje luchtig te houden is het logo uiteindelijk een stoere derby man geworden met een parachute, Airborne vleugels en een grote kettingzaag. Waar staat MEAN dan voor? Men Eindhoven Arnhem Nijmegen.

Dus houd 10 juni vrij in je agenda! Dan spelen de Market Gardeners hun eerste officiële wedstrijd om 12:00 in Sporthal de Horstacker in Nijmegen!

Foto’s: Elisa Chaudet en Amanda de Oude