AFA 10 jaar: Root vertelt

Cover voor

Waar komt je derbynaam vandaan?
Mijn derbynaam komt uit de serie Person of Interest. Root was een waanzinnig stoer personage die kon praten met computers.

Waaraan kunnen we je herkennen op de roller derby track? (boutmakeup, speelstijl, signature move, outfit etc)
Ik heb niet echt een speelstijl, behalve dat ik vaak stond als front support. Daar voelde ik me het fijnst en kwamen mijn talenten het meest tot z’n recht.

Waarom vind/vond je Roller Derby tof?
Roller derby is een ontzettend stoere en leuke sport. Ik kon er altijd mijn ei in kwijt en de mensen zijn zo leuk!

Cover voor

Roller Derby is een ontzettend stoere en leuke sport. Ik kon er altijd mijn ei in kwijt en de mensen zijn zo leuk!

Cover voor

Van wanneer tot wanneer was je actief bij AFA?
2014 tot 2020 ongeveer.

Omschrijf hoe AFA toen was?
AFA was een groeiende vereniging. We waren destijds -voor corona- bezig met het opzetten van een B-team en we hadden steeds meer mensen die hun Minimum Skills haalden. We waren met het A-team vol bezig met zoveel mogelijk bouts spelen, ook in het buitenland.

Wat voor rol(len) heb je gespeeld bij AFA of Roller Derby in algemene zin?
Ik ben begonnen als Fresh Meat natuurlijk, waarna ik snel aan de slag ging als penningmeester. Daarna haalde ik mijn Minimum Skills en ben ik Captain geweest. Daarna combineerde ik dat met Head Education en was dus hoofd van de trainingen.

 Ik stond vaak als front support. Daar voelde ik me het fijnst.

Wat is je meest memorabele AFA/Roller Derby moment?
De wedstrijd in Dublin, Ierland. We waren met een voltallig team afgereisd naar Dublin en hebben daar op een enorm gladde vloer een bout gespeeld. Niemand had verwacht dat we zouden winnen, maar we hadden gewonnen! En de reis was ontzettend leuk!

Heb je tips voor nieuwe spelers?
Leer zoveel mogelijk van de Vets (de ervaren spelers). Laat je meeslepen en laat je meenemen door ze.

Wil je nog iets kwijt in het kader van AFA 10 jaar?
Ik hoop dat AFA nog heel lang mag bestaan en dat er snel weer wat wedstrijden gespeeld mogen worden!

Cover voor